De vruchten van onze tuin

Tja, dezer dagen zijn we blij met alles. Kleine of grote dingen, we genieten van letterlijk alles.

Vandaag zijn dat de rijpe krieken (of zijn het nu kersen???) uit eigen tuin. ‘t Was even wedijveren, want de vogels schijnen ze ook wel te lusten. We zijn zo vriendelijk geweest er te laten hangen. ;-)

We hebben kennelijk ook nog een pruimenboom, stekelbessen en een reeks bomen die ondefinieerbaar zijn op dit moment. Iemand een idee wat dit is?

One thought on “De vruchten van onze tuin

  1. Hoi Ann,
    Volgens mij zijn dat een soort peren. Geen idee welke soort, maar aan de bladeren te zien heb je last van perenroest (Gymnosporangium fuscum), een schimmel die heel hardnekkig kan zijn. Je boom zal daardoor op termijn minder vruchten dragen. Wordt overgebracht door jeneverbesstruiken, dus als die in de buurt zijn : verwijderen als je kan. Hier hebben we er ook last van, alhoewel er in heinde en verre geen jeneverbes te bespeuren valt. Kan natuurlijk ook ergens bij de buren staan, weet ik veel.
    Verder is er niet veel aan te doen behalve de aangetaste bladeren verwijderen (en niét op de composthoop gooien!). Bestrijdingsmiddelen helpen een beetje maar je moet ze meerdere malen per seizoen gebruiken en da’s niet echt ecologisch hé.

Comments are closed.