Innsbruck

Vandaag naar Innsbruck. Dochterlief heeft ingangsexamen… in ‘t Duits, uiteraard.

Ze had geen zin in iets eenvoudig waarschijnlijk, liever een richting waar je ook nog eens ingangsexamen voor moet afleggen: Molekulare Medizin. (Na veel wikken en wegen, hebben we beslist om het te vertalen als onderzoeksgeneeskunde.) De studierichting is nauw verwant aan de ‘gewone’ geneeskunderichting, waardoor dus ook het ingangsexamen voor een deel gelijk is. Ook de studie zelve is gedeeltelijk gelijklopend. Voor een aantal vakken volgen de studenten van beide richtingen samen les. Van de praktijkvakken worden de Mol-Med-studenten gespaard. ;-) Zij krijgen dan labo.

Enfin, morgen dus ingangsexamen. Van alle kandidaten worden de beste 60 uitgenodigd voor een gesprek. Daarna worden de 30 meest gemotiveerden toegelaten tot de studierichting. Piece of cake toch? En nu maar hopen dat er ofwel niet al te veel kandidaten zijn, ofwel dat alle anderen er niks van bakken. Hoewel bakken een slecht gekozen woord is vandaag. ‘t Is hier neig warm!

Het examen begint om 09:15u. Gezien het een kleine drie uren rijden is van Lienz naar Innsbruck, hebben we dus een hotelkamer geboekt, zodat ze morgen fris (?) uitgeslapen naar de universiteit kan. Kleine zus en mama mogen nog eens drie uren terug rijden. Zucht…