Vloeren (weeral)

Vandaag dus nog maar weer eens op zoek naar vloeren. Tegels heb ik al bekeken, dus nu hout. Zo’n parket geeft wel een aangenaam gevoel als je daar over loopt (op blote voeten, anders voel je daar niks van natuurlijk). Maar…

Parket is wel heel delicaat, he, madam. Eén steentje en ‘t staat vol krassen. Dat betekent dan opschuren, oliën, … ‘t Lijkt wel alsof niemand nog echte parket wil verkopen. Niet dat het niet waar is, want parket is wel degelijk delicaat. En wij zijn nu niet bepaald de voorzichtigste mensen en ik gok dat de meeste vakantiegasten ook lak hebben aan het onderhoud van andermans houten vloer.

Misschien moeten we dus toch maar eens de alternatieven bekijken. Laminaat? Of van dat speciaal vinyl? Dat duikt overal op. De onderlaag is hout, zodat je eigenlijk een soort kliklaminaat krijgt dat zich heel vlot laat leggen; de bovenlaag is een soort duurzame vinyl. Niet te vergelijken met vinyl op rol. Dit is duidelijk sterker. Maar goed, het blijft kunststof, ook al ziet het er wel echt heel goed uit.

Er bestaat ook iets gelijkaardigs met een houten toplaag. Parket op kliklaminaat, zeg maar. Laat zich vlot leggen, maar het probleem met steentjes blijft. Het verhaal van een collega van manlief schept ook al niet erg veel vertrouwen, moet ik zeggen. Als de bovenlaag lost, heb je pas echt miserie.

Iemand tips? Ervaringen met het ene of het andere? Hoe zit dat weer met dat bos en die bomen…

2 thoughts on “Vloeren (weeral)

  1. Het meest onderhoud vriendelijke nemen! Buiten kussen heb je beslist nog genoeg andere dingen te doen! ( je gras af rijden en zo ;-)
    Wij hebben vorig jaar onze badkamer laten doen, die Is ook klein, hebben een betonvloer laten leggen dat op parket lijkt. Mooi en zo schoon. En hele grote tegels op de muren ( meter op een halve meter) daarmee lijkt je ruimte echt wel groter.

    1. Voor de badkamer gaan het denkelijk van die ‘houttegels’ worden, maar in een slaapkamer kan je geen tegels leggen. Dat voelt zo koud aan. Vandaar dus het hout of de vinyl.

Comments are closed.