Vlaanderen feest…

Terwijl Vlaanderen feest in Katelijne, danst Lienz en omstreken in Amlach. :-)

Vanavond is ‘t Lindenfest, het jaarlijkse feest van de Feuerwehr (de vrijwillige brandweer) in Amlach. Dat ligt vlak naast Lienz en telt vandaag dus een veelvoud van het aantal inwoners aan feestvierders. Je kan er over de koppen lopen!

Bij deze is het seizoen dus begonnen. Vanaf nu volgt het ene Feuerwehrfest het andere op, onderbroken door de Kirchtage die er op geen enkele manier van te onderscheiden zijn. Alleen het uiteindelijke doel verschilt. ;-) Wat ik wel nooit ga begrijpen, is dat Frühschoppen. Halve liters bier door je keel kappen op zondagmorgen om 10:00u. :-s

Gelukkig lopen er hier en daar nog mensen rond zonder Dirndl of Lederhosen. Anders vielen we nog harder op. Jaja, je kan dat folklore noemen, maar de Dirndl en de Lederhosen zijn weer heel erg hip! Jong en oud draagt het. En gezien het beschouwd wordt als een teken van integratie gaan we vroeg of laat moeten volgen…

2 thoughts on “Vlaanderen feest…

    1. :-) Die Dirndls, dat zie ik nog gebeuren, maar manlief in Lederhosen… No chance!

Comments are closed.