(Milieu)drama

Verhuizen is dramatisch in alle opzichten. Het verbruikt massa’s tijd, want in de loop der jaren heb je ongelooflijk veel bijeen verzameld. Je loopt ook continu te mijmeren, want uiteraard vind je dingen terug die je in geen jaaaaren gezien hebt. Zelfs de kids! Van wiskundeoverzichten uit het eerste middelbaar tot een armbandje van je (over)grootmoeder. Van mijn hart een steen maken… Ik ben daar niet goed in. :-( En toch wil ik echt wel proberen zo veel mogelijk weg te gooien, te geven of te verkopen. Maar…

‘t Ziet er naar uit dat verhuizen ook slecht is voor ‘t milieu. Nu we onze hoofdverblijfplaats niet meer in België hebben, mogen we niet meer op ‘t containerpark. Tenzij we kunnen aantonen dat we hier ook nog een tweede verblijfplaats hebben. Ik moet er dan wel iedere keer vijf euro voor betalen, maar dat overleven we nog wel.

What’s in a name, denk ik dan? Onze opzeg vertrekt einde deze maand richting huisbaas, dus we verblijven hier met tussenposes nog een kleine vier maanden. Alleen… ik kan dat niet aantonen, want ‘tweede verblijven’ dat wordt in Katelijne niet geregistreerd en uiteraard heb ik daar ook geen (nieuw) huurcontract voor. En dus zegt Ivarem (de afvalintercommunale) dat wij er niet in mogen. Resultaat: dan maar alles dat niet opgehaald wordt in de vuilzak steken, zeker?! Heel milieuvriendelijk!

Dus, beste gemeenteraad van Sint-Katelijne-Waver, misschien een procedure voorzien voor mensen die verhuizen?

2 thoughts on “(Milieu)drama

 1. oei, checken ze dat echt bij jullie? Hier kan je zo het containerpark op. Alhoewel… In Harelbeke moet je inderdaad ook je pas tonen. Is het geen optie een familie-lid of buurman/vrouw mee te vragen?? Ik roep maar wat, het is toch een belachelijke regel ;-)

  1. Je moet je eID gebruiken om de bareel open te krijgen. Mijn eID zegt uiteraard dat ik niet in Katelijne woon. ;-)

   Andermans eID mag je maar gebruiken als de persoon die erbij hoort ook daadwerkelijk mee komt. Ik kan toch niet voor iedere karrevracht mijn buren meesleuren? Je zou denken dat afval voorkomen de eerste zorg is, maar dat is het dus niet.

   En dan te bedenken dat de intercommunale met ‘ons’ afval rijk wordt. Vorig jaar 6,5 miljoen winst gemaakt!

   ‘k Heb ondertussen naar de schepen gemaild. ;-) Die was met vakantie deze week, maar volgende week gaat hij het bekijken.

Comments are closed.